Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου;

Μέχρι σήμερα επαρκή επιστημονικά δεδομένα πάνω στο θέμα δεν υπάρχουν. Συστήνεται η αποφυγή της βαφής κατά το πρώτο τρίμηνο στη διάρκεια του οποίου συμβαίνει η οργανογένεση στο έμβρυο, ενώ στο υπόλοιπο διάστημα της κύησης καλό είναι να χρησιμοποιούνται φυτικές βαφές και βαφές μικρής διάρκειας.

 

Μπορώ να ταξιδέψω με το αεροπλάνο τώρα που είμαι έγκυος;

Στην περίπτωση που η εγκυμοσύνη σας δεν έχει επιπλοκές τα αεροπορικά ταξίδια δεν απαγορεύονται. Ωστόσο, για ταξίδια πάνω από 3 ώρες θα πρέπει να απευθυνθείτε στον γυναικολόγο σας για περαιτέρω οδηγίες μιας και αυξάνεται η πιθανότητα θρόμβωσης. Επίσης, μετά την 34η εβδομάδα καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι μετακινήσεις λόγω πιθανού πρόωρου τοκετού.

Επιτρέπονται οι σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Υπάρχει περίπτωση να πάθει κάτι το έμβρυο;

Το έμβρυο δεν κινδυνεύει από την σεξουαλική επαφή. Εφόσον η εγκυμοσύνη σας βαίνει σε όλα καλώς και δεν υπάρχουν επιπλοκές μπορείτε να συνεχίσετε την σεξουαλική σας ζωή φυσιολογικά.

 

Πρέπει να κόψω τελείως το κάπνισμα;

Το κάπνισμα απαγορεύεται εντελώς στην εγκυμοσύνη και δεν γίνεται να κάνουμε εκπτώσεις σε αυτόν τον κανόνα. Οι δοξασίες ότι δήθεν ένα τσιγάρο την ημέρα δεν πειράζει το παιδί είναι επιστημονικά αστήρικτες και επικίνδυνες. Το κάπνισμα ευθύνεται για πρόωρο τοκετό, λιπόβαρη έμβρυα και πολλά άλλα προβλήματα.

 

Μπορεί μια γυναίκα να είναι έγκυος και να έχει ακόμα περίοδο;

Μια εγκυμονούσα είναι δυνατόν να έχει κάποιες μικρές ακανόνιστες αιμορραγίες κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά αυτές συνήθως  δεν μπορεί να μοιάζουν με μια «κανονική» έμμηνο ρύση. Ορισμένες γυναίκες ενδέχεται να μπερδέψουν μια τέτοια αιμορραγία με την περίοδο γιατί αυτή μπορεί να εμφανιστεί τη χρονική στιγμή που περιμένουν την κανονική τους εμμηνορρυσία.

 

Θα πάθω επιλόχια κατάθλιψη;

Η επιλόχια κατάθλιψη δεν είναι τόσο συχνή όσο πιστεύεται. Ένα μικρό ποσοστό γυναικών την εμφανίζει. Συνήθως συγχέεται με την επιλόχια μελαγχολία, η οποία δεν είναι ψυχιατρική πάθηση, δεν χρειάζεται φαρμακευτική θεραπεία και τις περισσότερες φορές την ξεπερνάμε με απλή συμβουλευτική αν και όταν χρειαστεί. Κατά συνέπεια η απάντηση σε μια τυχαία ασθενή χωρίς προηγούμενο ιστορικό είναι πως δεν θα πάθει επιλόχια κατάθλιψη.

 

Μπορώ να αθλούμαι;

Η απάντηση είναι ναι, αλλά θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο είδος άσκησης και να το προσαρμόσετε στις δυνατότητές σας. Οι πιο κατάλληλες μορφές άσκησης είναι το κολύμπι, το περπάτημα ή η yoga και το pilates. Η έντονη αερόβια άσκηση δεν συνιστάται.

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Σχεδίαση & Ανάπτυξη Ιστοσελίδας Imagin8 Creative Design

2022 © All Copyrights Reserved

Για επείγοντα περιστατικά 6976 79 90 77

Call Now Button